Pompoensoep uit de slowcooker

Pompoensoep is echt mijn favoriete soep! Zodra het herfst is, of eigenlijk zodra het mooie weer voor bij is komt het met grote regelmaat op tafel te staan. Ik moest het dan ook in de slowcooker proberen. Ook super handig om tijdens de feestdagen op tafel te zetten.

pompoensoep uit de slowcooker

Voorbereidingstijd 10 uur
Bereidingstijd 5 uur

Ingrediënten
  

  • 1 KG pompoen in blokjes
  • 2 grof gesneden uien in ringen
  • 3 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 liter groente bouillon

Instructies
 

  • Dit is zo'n makkelijk recept, echt ideaal voor drukke dagen! Doe alle ingrediënten behalve de crème fraîche in de slowcooker voor 5 uur op low.
  • Prik na die 5uur even in een stukje pompoen om te kijken of hij goed zacht is geworden.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Roer nu de crème fraîche er doorheen
  • proef de soep om te kijken of hij lekker op smaak is. Soms kan een soep uit de slowcooker nog wat extra peper/zout of kerrie poeder gebruiken

Notities

Geen slowcooker? Geen probleem! Doe wat olie in en soeppan en fruit de uien kort aan. Voeg daarna alle ingrediënten behalve de crème fraîche toe aan de pan en laat het ongeveer 1,5 uur koken. Zodra de pompoen zacht is pureer je het. Roer als laatste de crème fraîche er nog doorheen. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept