Follow:
Hoofdgerechten, Slowcooker

SLOWCOOKER | CHICKEN TERIYAKI

Wat een ontdekking; de slowcooker! Ik zet hem een paar keren per week aan om zo lekkere en voedzame maaltijden op tafel te zetten. Amerikaanse blogs staan bomvol lekkere recepten, maar vaak niet helemaal gemaakt voor ons Nederlandse qua gangbare ingrediënten. Gelukkig vind ik het leuk om dingen uit te proberen en ze budgetproof te maken. Dus dat deed ik met de Chicken Teriyaki waar ik dol ben. Zonder kant en klare pakjes en zakjes.

De slowcooker is hier echt niet meer weg te denken ik zet een gezonde maaltijd op tafel terwijl ik er vrij weinig voor hoef te doen. Het huis schoon en een voedzame maaltijd YES! Ik vind het dan ook een echte aanrader voor iedere moeder die haar tijd op teveel manieren wil besteden. Mocht je er eentje willen aanschaffen bol.com staat er vol mee! Naast dat je gezonde maaltijden op tafel zet heb je ook geen pakjes en zakjes meer nodig voor je avond eten.

Benodigdheden:

 • 3 stuks kipfilet
 • 3 tenen knoflook (geperst)
 • 2 rode uien
 • 1/2 cup honing
 • 1/2 cup soja saus (low salt is minder heftig)
 • 1/4 cup olijfolie
 • 1 theelepel gember
 • eier mie

Bereiding 

 1. Meng de soja saus, honing, knoflook, uien, olijfolie en gember door elkaar en voeg dit toe aan je slowcooker.
 2. Leg de kip in de saus en bedek het met wat saus
 3. Zet de slowcooker op de warmste stand en laat de kip in 4/5 uurtjes gaar worden
 4. Na 4/5 uren in de slowcooker kun je de kip uit elkaar trekken met twee vorken net als bij pulled chicken.
 5. Leg de kip weer terug in de pan en laat het nog lekker door de saus trekken.
 6. Kook wat water en voeg hier de eiermie aan toe en laat dit 4 minuten staan.
 7. Ik serveerde er rauwkost bij (tomaat, komkommer en paprika), omdat ik vergeten was groente te kopen haha

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply