In december was Aron jarig en hij gaf aan dat hij op zijn kinderfeestje een soesjestoren wilde. Helemaal goed natuurlijk alleen had ik dit nog nooit gemaakt. Na wat uitzoek werk leek het mij handig om hiervoor een witte chocolade ganache te maken als bindmiddel. Ik ga je vertellen hoe ik hem heb gemaakt.
Benodigdheden:
- 2 dozen met slagroomsoesjes (niet ontdooid)
- 400 gram witte chocolade
- 200 ml slagroom
- 1 zak smarties
Bereiding soesjestoren
- Haal de soesjes uit de vriezer en leg ze klaar voor gebruik. Ze mogen best iets ontdooien maar liever niet teveel.
- Breek de witte chocolade in kleine blokjes. Verhit de slagroom in een pan tot het kookt en haal het van het vuur. Voeg nu de witte chocolade toe en roer tot het een geheel is geworden.
- Zet het bord of de taartplateau klaar waar je hem op wilt maken. Dip één kant van de soesjes in de witte chocolade en maak hier een rondje mee. Ga door tot de bovenste laag en strooi hier uiteindelijk de smarties overheen.
- Laat de soesjestoren helemaal uitharden in de koelkast.
Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.
Facebook Comments
No Comments