Aardbeien cake met citroen

Heb jij al aardbeien op? Ik heb hem al menig bak in huis gehaald en samen met de kinderen op gegeten. Ik maakte een lekkere aardbeien citroen cake die je niet mag missen!

Benodigdheden:

  • 100 gram Blue Band margarine
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 175 gram bloem
  • 1 eetlepel zelfrijzendbakmeel
  • 125 gram zure room
  • rasp van 1 citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 400 gram aardbeien

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en een bakblik in. Ik gebruikte een vierkante, maar je kunt ook een ronde gebruiken.
  2. Klop de boter en 150 gr suiker met een mixer tot een romig mengsel. Klop nu een voor een de eieren en de theelepel vanille extract er bij.
  3. Zeef de bloem en het zelfrijzend bakmeel en roer de zure room los.
  4. Spatel 1/2 deel van het bloem en de zure room door het botermengsel tot het gemengd is. Doe dit ook met de rest van het mengsel en de zure room.
  5. Voeg nu de citroenrasp en citroensap toe.
  6. Voeg als laatste de aardbeien toe en spatel deze er door heen.
  7. Schep het beslag in de cakevorm en bak hem in ongeveer 35 minuten gaar in de oven. Hij is klaar wanneer de bovenkant goudbruin is en het midden gaar. Dit test ik door er met een saté prikker in te prikken.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *