tagliatelle met spinazie en kip pesto

Een nieuwjaar met nieuwe goede voornemens. Ik heb geen goede voornemens dit jaar, maar wel 1 doel en dat is dat ik heel veel kilo’s kwijt wil. Afgelopen maanden ben ik al 8 KG kwijt geraakt, maar dat kan nog meer en het moet ook meer. Daarom focus ik mij weer op het eten. Minder junkfood en suiker en meer gezonde maaltijden. Dit gaan jullie ook terug zien op kitchenmom.nl. Vandaag trappen we af met een recept van tagliatelle met spinazie en kip pesto.

tagliatelle met kip spinazie en pesto

Tagliatelle met spinazie en kip pesto

Equipment

 • Ovenschaal

Ingrediënten
  

 • 4 grote kipfilets
 • 8 bolletjes tagliatelle
 • 1 bakje cherrytomaten
 • 450 gram spinazie a la creme
 • 2 handjes geraspte kaas
 • 3 eetlepels pesto

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 200 graden
 • Pak de kipfilets en smeer deze in met pesto
 • Halveer de tomaten en leg deze op de kipfilets
 • Strooi hier de geraspte kaas overheen en zet de kipfilets 25 minuten in de oven
 • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking
 • Roerbak ondertussen de spinazie en voeg hier de afgegoten tagliatelle overheen en meng goed door elkaar.
 • Leg de tagliatelle op een bord en leg hier bovenop een kipfilet.
 • Je kunt eventueel de overgebleven tomaten er nog bij leggen.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

3 thoughts on “tagliatelle met spinazie en kip pesto

 1. Goed idee om de kip in te smeren met pesto, die ga ik onthouden. Even een tip aanhakend op je doel om kilo’s te verliezen; wist je dat je spinazie a la creme ook heel makkelijk zelf kan maken met minder kcal?

  1. Jaa weet ik! Het was eigenljk de bedoeling dat er helemaal geen spinazie a la creme bij kwam. Maar de jumbo had het verkeerde geleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept