Ga terug
malteser cheesecake

Bokkenpootjes cheesecake met aardbei

Equipment

  • springvorm
  • Mixer

Ingrediënten
  

  • 125 gram maria biscuitjes
  • 90 gram boter
  • 1 pak bokkenpootjes
  • 250 gram mascaprone
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 400 gram ongeklopte slagroom
  • 100 gram pure chocolade
  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 500 gram aardbeien
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram melk chocolade

Instructies
 

  • Doe de maria biscuitjes in de mixer. Mix het tot het en fijne kruimel is
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de biscuitjes kruimel aan toe. Schep de koekjesdeeg in een met bakpapier bekleedde springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel.
  • Splits de bokkenpootjes in twee. Ik deed dit door er een mes in het midden door te halen. Zet de halve bokkenpootjes rondom de springvorm. druk ze voorzichting in de bodem. De bokkenpootjes die overblijven gaan straks de taart in, hak deze in kleine stukjes. Zet dit nu in de koelkast
    malteser cheesecake
  • Doe de mascarpone, suiker, vanillesuiker en klopfix in een meng kom. Mix het tot een glad geheel. Voeg nu de slagroom toe en mix het tot een mooi stevig geheel. Spatel uiteindelijk de stukjes bokkenpootjes er nog door.
  • Haal de springvorm uit de koelkast. Schep het bokkenpootjes-mengsel in de bakvorm. Zet hem voor een paar uur in de koelkast. Ik heb hem een nacht in de koelkast gezet.
    malteser cheesecake
  • Haal de kroontjes van de aardbeien en smelt de chocolade au bain marie. Strooi de chocolade over de aardbeien heen en zet een uurtje in de koelkast.
  • Nu is het tijd voor de topping! De de slagroom in een pannetje en verwarm dit. Het mag niet koken! Haal het pannetje van het vuur en voeg de chocolade hier aan toe (in stukjes). Roer het goed door elkaar. Giet het mengsel (ganache) over de cheesecake en verdeel over de hele bovenkant. Druk nu direct de aardbeien er op, zo wordt het één chocolade geheel. Ze de taart nog een uurtje in de koelkast.