Doe de maria biscuitjes in de mixer. Mix het tot het en fijne kruimel is
Smelt de boter in een pannetje en voeg hier de biscuitjes kruimel aan toe. Schep de koekjesdeeg in een met bakpapier bekleedde springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel.
Splits de bokkenpootjes in twee. Ik deed dit door er een mes in het midden door te halen. Zet de halve bokkenpootjes rondom de springvorm. druk ze voorzichting in de bodem. De bokkenpootjes die overblijven gaan straks de taart in, hak deze in kleine stukjes. Zet dit nu in de koelkast
Doe de mascarpone, suiker, vanillesuiker en klopfix in een meng kom. Mix het tot een glad geheel. Voeg nu de slagroom toe en mix het tot een mooi stevig geheel. Spatel uiteindelijk de stukjes bokkenpootjes er nog door.
Haal de springvorm uit de koelkast. Schep het bokkenpootjes-mengsel in de bakvorm. Zet hem voor een paar uur in de koelkast. Ik heb hem een nacht in de koelkast gezet.
Haal de kroontjes van de aardbeien en smelt de chocolade au bain marie. Strooi de chocolade over de aardbeien heen en zet een uurtje in de koelkast.
Nu is het tijd voor de topping! De de slagroom in een pannetje en verwarm dit. Het mag niet koken! Haal het pannetje van het vuur en voeg de chocolade hier aan toe (in stukjes). Roer het goed door elkaar. Giet het mengsel (ganache) over de cheesecake en verdeel over de hele bovenkant. Druk nu direct de aardbeien er op, zo wordt het één chocolade geheel. Ze de taart nog een uurtje in de koelkast.