Ga terug
malteser cheesecake

Malteser cheesecake

Ingrediënten
  

  • 150 gram theebiscuitjes
  • 75 gram roomboter
  • 600 gram roomkaas
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel vanille
  • 3 eieren
  • 1 zak maltesers
  • smelt chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150°C en bekleed de bodem van een springvorm met een vel bakpapier. Vet de randen van de vorm in met een beetje olie of panspray
  • Verkruimel de koekjes en smelt ondertussen de boten in een pan.
  • Schep de koekkruimels door de gesmolten boter. Meng dit goed door elkaar. Stort dit op de bodem van je springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel.
  • Zet de springvorm in de koelkast
  • Klop voor de vulling de roomkaas met de suiker tot een romig geheel. Voeg de vanille toe.
  • Klop de eieren een voor een door de roomkaas. Klop het geheel tot een klontvrij beslag.
  • Schep de helft van de Maltesers door het beslag en stort het beslag in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak de cheesecake in het midden van de oven in 60 minuten gaar.
  • Laat de taart afkoelen op het aanrecht en zet hem daarna minimaal 3 uur in de koelkast. Ik zet ze altijd een nachtje in de koelkast.
  • smelt de chocolade en besprenkel de cheesecake hiermee. Strooi hier de gestampte maltesers overheen.