Ga terug
carrot cake cupcakes

Carrot cake met Tony's caramel zeezout

Equipment

  • Siliconen cupcake vormpjes

Ingrediënten
  

  • 200 gram boter op kamertemperatuur, in blokjes
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram lichte bastard suiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram geraspte wortel
  • 2 repen tony's caramel zeezout

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Mix de boter met de basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, de eieren, de koekkruiden en tot een glad beslag.
  • Voeg op het laatst de wortel toe en mix nog even goed door elkaar.
  • Spray de vormpjes in en verdeel hier het mengsel over. Ik gebruik hiervoor een ijsschep
  • Zet ze voor 20 minuten in de oven.
  • Test met een satéprikker of je cupcakes gaar zijn en laat afkoelen.
  • Smelt de Tony's au bain marie terwijl de cupcakes afkoelen
  • Verdeel de gesmolten chocolade over de cupcakes heen en laat het uitharden. Ik deed er nog een paar M&M's op.