Ga terug
honing knoflook kip

Honing knoflook kip uit de slowcooker

Ingrediƫnten
  

  • 10 kippenpoten
  • 1 KG sperziebonen

Voor de saus/marinade:

  • 10 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels ketchup
  • 3 eetlepel honing
  • 1 eetlepel knoflook poeder
  • 3 theelepel gedroogde oregano
  • peper naar smaak

Instructies
 

  • Leg de kippenpoten in de slowcooker. Verdeel de sperziebonen om de kippenpoten
  • Maak de saus, meng hiervoor alle ingrediĆ«nten door elkaar tot een mooie saus. Als je saus te dun is kun je nog 50 ml water toevoegen om alles iets vochtiger te maken.
  • Zet de slowcooker voor 6 uur op low. Het kip is daarna zo gaar dat je het zo van het bot kunt plukken.
  • Pluk de kip van het bot af en doe het weer bij de boontjes
  • Verhit ondertussen wat olie in een wokpan en doe hier de tilda basmati rijst in. Het fijne aan deze rijst is dat je maar 3 minuten hoeft te wokken.
  • Daarna voeg je het kip mengsel toe en bak je alles nog even kort.
  • Eet smakelijk!