Verkruimel de oreo's in een keukenmachine en doe ze in een kom
Verhit de boter in een pannetje en laat het smelten
Voeg de gesmolten boter toe aan de oreo kruimels en meng het door elkaar
Vet de springvorm in ik gebruik hier dit voor. Doe nu de oreo kruimels in de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel.
Zet in de oven voor 10 minuten. En laat weer afkoelen op het aanrecht
Voor de red velvet laag
Verlaag de temperatuur van de oven naar 140 graden
Klop de roomkaas met een mixer op middel stand tot hij romig is.
Voeg de suiker en de cacao poeder toe. Mix dit op middel stand tot het een mooi geheel is. Voeg nu ook de zure room, vanille en de kleurstof toe. Mix dit weer tot het een mooi geheel is geworden.
Gebruik een siliconen spatel en meng de eieren er doorheen tot ze helemaal opgelost zijn.
Doe het mengsel nu boven op de oreo bodem. Zet de cheesecake voorzichtig op een ovenrek. Mijn sprinvorm zat heel vol waardoor ik het echt voorzichtig moest doen.
Bak de taart in 1 uur en 30 minuten gaar
Zet de oven uit en laat de cheesecake afkoelen in de oven voor zo'n 2 uurtjes.
Haal de rand van de springvorm er af en zet de cheesecake in de koelkast om verder af te koelen. Ik doe dit meestal een hele nacht.
De topping
Mix de roomkaas en boter tot een mooi geheel. Voeg de poedersuiker en vanille toe en meng op een lage stand tot de poedersuiker niet meer stoft. Verhoog daarna de stand naar medium en meng het tot een mooi glad geheel. Smeer dit over de afgekoelde cheesecake heen.
Zet hem nog een uurtje in de koelkast en hij is klaar om te eten!