Ga terug
italiaanse plaattaart

Italiaanse plaattaart

Ingrediƫnten
  

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 80 ml passata
  • 1 theelepel oregano
  • 2 bollen mozzarella
  • 100 gram cherrytomaten
  • 70 gram pesto
  • 100 gr prosciutto
  • 1 zakje rucola

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol het bladerdeeg uit over het bakpapier.
  • Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Dit zorgt er voor dat het bladerdeeg niet gaat bollen.
  • Meng de passata met de oregano en breng eventueel op smaak met peper en zout. Smeer het bladerdeeg in met de passata.
  • Halveer de cherrytomaten en verdeel deze over de plaattaart. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel samen met de pesto over de plaattaart.
  • Zet de plaattaart in het midden van de oven en bak hem in 25 minuten goudbruin.
  • Verdeel na het bakken de prosciutto en de rucola over de taart heen.