Ga terug
appeltaart cheesecake

Appeltaart cheesecake

Equipment

  • springvorm

Ingrediƫnten
  

Voor de bodem

  • 1 ei
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram witte basterd suiker
  • 250 gram boter

Voor de vulling

  • 600 gram roomkaas
  • 250 gram kristal suiker
  • 250 gram zure room
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel kaneel
  • 3 eieren

Voor de topping

  • 2 grote appels (of 3 kleine)
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 100 ml water
  • de overblijfsel van de bodem

Instructies
 

De bodem

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • We beginnen met het maken van het deeg voor de bodem. Hiervoor gebruik ik een keukenmachine met deeghaken, maar je kunt het ook doen met je handen. Voeg alle ingrediĆ«nten toe en kneed het tot een mooi geheel
  • Vet nu de springvorm in en bekleed de hele bodem en zijkant met het deeg. Zorg er voor dat je nog een klein bolletje nodig hebt. Deze heb je nodig voor de bovenkant van de taart.
  • Zet de bodem even aan de kant en maak je keukenmachine schoon.

De vulling

  • Mix de roomkaas, suiker, vanille en kaneel tot een mooi glad geheel.
  • Voeg nu de zure room toe en meng tot een mooi geheel. Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe en mix nog een keer tot een mooi geheel.
  • Giet het mengsel in de springvorm en zet in de oven voor 1 uur en 15 minuten.
  • Als de tijd voor bij is zet je de oven uit en laat je de cheesecake een uur afkoelen in de oven met de deur open.
  • Als dit klaar is haal je de taart uit de oven en zet je de oven op 200 graden.
  • Doe de appel, suiker, kaneel en water in een pannetje en kook dit ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur af en laat afkoelen.
  • Wanneer het is afgekoeld leg je dit boven op de taart.
  • Maak met het overgebleven deeg een raster vorm op de bovenkant van de taart en zet hem terug in de oven voor 20 minuten. Tot de taart bruin is.
  • Laat hem goed afkoelen voor je hem gaat snijden.