Mix de roomkaas, suiker, vanille en kaneel tot een mooi glad geheel.
Voeg nu de zure room toe en meng tot een mooi geheel. Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe en mix nog een keer tot een mooi geheel.
Giet het mengsel in de springvorm en zet in de oven voor 1 uur en 15 minuten.
Als de tijd voor bij is zet je de oven uit en laat je de cheesecake een uur afkoelen in de oven met de deur open.
Als dit klaar is haal je de taart uit de oven en zet je de oven op 200 graden.
Doe de appel, suiker, kaneel en water in een pannetje en kook dit ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur af en laat afkoelen.
Wanneer het is afgekoeld leg je dit boven op de taart.
Maak met het overgebleven deeg een raster vorm op de bovenkant van de taart en zet hem terug in de oven voor 20 minuten. Tot de taart bruin is.
Laat hem goed afkoelen voor je hem gaat snijden.