Ga terug
basis recept pannenkoeken

Basisrecept voor pannenkoeken

Porties 8 pannenkoeken

Ingrediƫnten
  

  • 300 gram tarwebloem
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • 30 gram boter

Instructies
 

  • Zeef de bloem met het zout boven een grote beslagkom.
  • Voeg de eieren en de helft van de melk toe en klop met een garde tot een glad beslag.
  • Schenk de rest van de melk erbij en klop opnieuw glad.
  • Verhit wat boter in een koekenpan en schep er een soeplepel beslag in.
  • Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is.
  • Laat de pannenkoek 2 minuut op middelhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 minuut.
  • Herhaal met de rest van het beslag.
  • Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.