Ga terug

Valentijn Koekjes

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 400 gram bloem
  • 200 gram kristalsuiker
  • 200 gram lichte basterdsuiker
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 zakje chocolade dagrees van de HEMA
  • 2 theelepels vanille extract
  • 200 gram Ruby Chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Doe de boter, suiker, bloem, bakpoeder, eieren en vanille extract in een kom. En meng of kneed dit tot een mooi geheel.
  • Voeg als laatste de chocolade dagrees toe toe en meng dit er kort door heen.
  • Maak een mooie rol van het deeg. Zo kun je gemakkelijk plakjes er af snijden en deze uitdrukken op een bakplaat. Ik kon er 40 koekjes uit halen, een hele koektrommel vol.
  • Zet de koekjes voor 10 minuten in de oven. Ze moeten een beetje bruin kleuren. Laat ze afkoelen op de bakplaat en daarna nog op een rooster.
  • Smelt de ruby chocolade au-bain-marie en strooi dit met een vork over de koekjes. Laat de chocolade uitharden en geniet van de koekjes. Je kunt ze ook uitdelen in broodzakken bijvoorbeeld. Deze kun je heel leuk inkleuren.