Ga terug

Roti kip massala uit de slowcooker

Ingrediƫnten
  

  • 1000 gram voorgekookte krieltjes
  • 450 gram sperzieboontjes of kousenband
  • 800 gram kipdijen
  • 2 grote uien
  • 5-6 eieren
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 3 eetlepels Surinaamse massala
  • 2 kippenbouillon blokjes
  • Peper en zout
  • 1 theelepel sambal Manis
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 500 ml passata

Instructies
 

  • Schil en snipper de ui en knoflook en leg dit onderop de bodem van de slowcooker.
  • Leg de kipdijen in de slowcooker en voeg de tomatenpuree, massala en komijn toe. Schep het even goed doorelkaar, zodat de kipdijen lekker gekruid zijn.
  • Leg nu de krieltjes en de boontjes er bovenop. Verkruimel het bouillonblokje en voeg passata toe
  • Zet de slowcooker voor 5 uur op low/laag
  • Wanneer het bijna etenstijd is kook je de eieren in 6 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  • Serveer met de rotiplaat en de eieren.