Ga terug

Carrot cake met kruidnoten

Equipment

  • springvorm

Ingrediënten
  

  • 200 Gram roomboter
  • 200 gram donkere basterd suiker
  • 150 gram geraspte wortel
  • 1 eetlepel koek en speculaas kruiden
  • 2 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 handjes kapotte kruidnoten
  • 2 theelepels citroensap
  • 150 gram roomkaas
  • 5 eetlepels poedersuiker
  • extra kruidnoten voor de garnering

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175ºC en bekleed de springvorm met bakpapier
  • Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Spatel hierna het bakmeel, bakpoeder, geraspte wortel en de kruidnoten erdoor. Giet het wortelmengsel in de taartvorm en bak het 50 minuten in de oven.
  • Meng de suiker met eieren en koek- en speculaaskruiden.
  • Roer de boter door het eimengsel
  • Spatel hierna de bloem, bakpoeder, geraspte wortel en de kruidnoten erdoor.
  • Giet het wortelmengsel in de springvorm en zet hem in de oven voor 40 minuten
  • Laat de taart na het bakken afkoelen voor je hem uit de vorm haalt
  • Meng na het afkoelen de roomkaas met de overige roomboter, citroensap en poedersuiker
  • Smeer dit bovenop de worteltjestaart en verdeel de overige kruidnoten hier bovenop. Doe dit wel vlak voor serveren anders heb je sloffe kruidnoten.