Ga terug

Mexicaanse rijst

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram ongekookte rijst
  • 350 gram kipgehakt
  • 1 chorizo
  • 1 trio paprika's
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 blik mais
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel zure room
  • 2 avocado's
  • 200 ml water

Instructies
 

  • Verhit een beetje olie in een grote wokpan en bak hier het gehakt rul in
  • Snijd ondertussen de groente en chorizo in kleine blokjes en laat de kidneybonen en mais uitlekken
  • Voeg de chorizo toe en bak dit kort mee
  • Voeg nu de paprika toe en bak deze ook gaar
  • Wanneer de paprika gaar is voeg je kidneybonen en mais toe
  • Voeg nu de rijst toe en de gezeefde tomaten. Wacht tot de rijst het vocht heeft opgenomen en voeg nu nog 200 ml water toe en kook de rijst gaar
  • Haal nu de avocado uit de schil en prak deze fijn. Meng dit met wat zure room tot een lekkere romige avocado dip. Mmm!