Ga terug

Mini pepernoten cheesecake

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram kruidnoten
  • 50 gram boter
  • 200 gram monchou
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 50 gram suiker
  • 8 cupcake vormpjes
  • 8 siliconen vormpjes (voor de stevigheid)

Instructies
 

  • Maal de pepernoten fijn in een keukenmachine of sla ze plat met een deegroller. Zorg ervoor dat je er een paar overblijven die je kunt gebruiken om je taartjes te decoreren.
  • Smelt nu de boter in een pannetje en voeg de kruimels toe. Meng het goed door elkaar.
  • Plaats de papieren muffinvormpjes in de siliconen muffinvormpjes (Dit zorgt voor extra stevigheid). Verdeel het pepernotenmengsel over de muffinvormpjes en druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Plaats de muffinvormpjes in de koelkast zodat de bodem kan uitharden.
  • Klop de slagroom luchtig met een zakje klopfix en de suiker.
  • Meng in een andere kom de monchou luchtig
  • Je kunt nu beetje bij beetje de monchou door de slagroom heen kloppen
  • Haal de vormpjes uit de koelkast en verdeel het monchoumengsel over de vormpjes.
  • Garneer de taartjes met de overgebleven pepernoten en je kunt er eventueel ook wat suikergoed bij gebruiken.
  • Laat ze nu voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast