Ga terug
broccolirijst met sojazalm

Broccoli rijst met soja zalm

Ingrediƫnten
  

  • 50 ml sojasaus
  • 2 zalmfiles met huid
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 zak broccolirijst (diepvries)
  • 4 eieren
  • 400 gram sperziebonen (ik gebruik diepvries)
  • Eventueel ook lekker: kroepoek of cassave

Instructies
 

  • Marineer 's ochtends de zalm met de sojasaus en suiker. Zet in de koelkast. Zo kan de marinade lekker in de zalm trekken.
  • Kook een pan met water en voeg hier de sperziebonen aan toe. Laat ongeveer 5 minuten koken.
  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hier de zalmfilets in. Bak ze aan twee kanten ongeveer 3 minuten aan de ene kant en 3 minuten aan de anderen kant. Leg de zalmfilets in zilverfolie.
  • Verhit een beetje olie in een pan en maak de eieren scrambled. Dit doe je door de eieren te klutsen en dan in de pan te doen. Hou de ei constant in bewegingen, zodat er kleine stukjes ontstaan.
  • Voeg nu de broccolirijst toe, de sperziebonen bak dit ongeveer 5 minuten mee.
  • Snijd ondertussen de zalm in kleine stukjes. En voeg dit ook toe aan het geheel.
  • Eet smakelijk! Lekker om te scoopen met de kroepoek.