Verwarm de oven voor op 175 graden
Snijd de boter in kleine stukjes en klop het ei los.
Voeg het zelfrijzend bakmeel , de boter en de basterdsuiker aan een kom. Giet ook ongeveer 2/3 van het los geklopte ei erbij.
Kneed hiervan een mooie stevige deeg. Ik doe dit altijd met een keukenmachine, omdat ik niet van kneden met de hand hou. Omhul de deeg met folie en leg hem een half uurtje in de koelkast.
Schil de peren snijd deze in stukjes.
Verkruimel de bastogne, ik deed dit door het in een zakje te doen en deze kapot te slaan met een deegroller
Voeg de bastogne toe aan de peren en roer het geheel door elkaar
Vet de springvorm in met boter of speciale bakspray
Bekleed de vorm met 3/4 van het deeg. Houd ongeveer 1/4 van het deeg apart.
Schep daarna het peer-bastogne-mengsel eroverheen. Druk dit lichtjes aan met een lepel
Rol met je handen kleine rolletjes van het resterende deeg. Maak hier mooie slierten van en verdeel dit bovenop de peer
Pak het kommetje met het resterende beetje van het los geklopte ei er weer bij en smeer de slierten en de rand van de taart in met ei.
Bak de taart in circa 60 minuten goudbruin en gaar.