Ga terug

Pompoen Cheesecake

Ingrediënten
  

Voor de bodem

  • 1 rol gingersnap koekjes, kapot geslagen (deze kocht ik bij de @jumbo maar het zijn koekjes die niet zo makkelijk zijn te vinden.) je kunt ze ook vervangen door Bastogne koeken.
  • 120 gram boter

Ingrediënten vulling

  • 900 gram roomkaas
  • 180 gram bruine suiker
  • 100 gram kristal suiker
  • pompoen puree van 2 pompoenen
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 4 grote eieren

Ingrediënten topping

  • Slagroom
  • halve reep chocolade (gesmolten)
  • Kleine zachte karamel snoepjes (in stukjes gesneden)
  • Gesuikerde nootjes
  •  Eventueel leuke pompoen versiering. (deze komen van de @hemanederland maar wel van vorig jaar dus)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160 graden
  •  Smelt de boter voor de bodem zacht en roer het door de koekjes heen.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en druk de bodem er goed in aan.
  • Ondertussen maken we de vulling, door eerst de roomkaas en de suiker goed door elkaar te kloppen. Daarna kan je de pompoen, bloem, suiker en kruiden er door heen mixen.
  • Als laatste mix je de eieren er een voor een door heen. Totdat alles goed gemengd is.
  • Giet het mengsel op de koekjes bodem en bak de taart een voor een uur
  • Laat hem dan 10 minuten buiten de koelkast afkoelen en vervolgens een nacht in de koelkast.
  • Net voordat je hem gaat serveren kan je de taart mooi aankleden met de slagroom, de gesmolten chocolade, de karamel en alles andere dingen die je hebt!