Ga terug
kruidnoten monchou taart

Sinterklaas MonChou met truffelkruidnoten

Equipment

  • springvorm
  • Bakpapier

Ingrediƫnten
  

Voor de bodem

  • 250 gram kruidnoten
  • 100 gram boter

Voor de taart

  • 200 gram MonChou
  • 500 ml ongeklopte slagroom
  • 2 zakjes klopfix
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram witte basterdsuiker

Voor de topping

  • 3 eetlepels nutella
  • truffelkruidnoten

Instructies
 

  • Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier
  • Smelt de boter in een pannetje. Plaats de kruidnoten in een keukenmachine en maal dit tot kruimels. Voeg de boter erbij en meng dit door tot het goed met elkaar gemengd is. Verdeel het kruidnootjesbotermengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel goed aan. Ze de springvorm in de koelkast, zodat de bodem hard kan worden.
  • Klop nu de slagroom met de klopfix in een kom tot het stijf is. Meng nu de MonChou met de basterdsuiker erdoor heen. Voeg ook de vanillesuiker toe. Meng dit tot een mooi glad geheel. Verdeel dit in je springvorm. Je maakt het mooi glad met de achterkant van een lepel.
  • Zet de taart nu in de koelkast voor 3 uurtjes. Ik maak een taart altijd een dag van te voren, dan weet ik zeker dat hij goed is opgestijfd.
  • Haal de 3 lepels uit de nutella pot en doe dit in een bakje. Maak dit een beetje warm in de magnetron of au bain marie als je net als ons geen magnetron hebt. Pak nu een vork en verdeel de nutella over de taart heen.
  • Halveer de truffelkruidnoten en verdeel dit over de nutella heen.