Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
Fruit de rode ui met de knoflook op laag vuur kort aan
Voeg het vlees toe en bak het vlees rondom aan
Voeg de tomatenpuree en de Mexicaanse kruiden toe en bak dit kort mee
Voeg nu de passata toe en warm het geheel door.
Voeg nu de mais en kidneybonen toe.
Giet het geheel in de slowcooker en laat op low 7 uur aan staan tot het vlees uit elkaar valt.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Schep het vlees met een schuimspaan uit de slowcooker (of braadpan) en trek het met behulp van 2 vorken helemaal uit elkaar. Zodat je een soort pulled meat krijgt.
Verdeel het vlees over de tortilla wraps en sla de zijkanten van de tortilla's naar binnen en rol ze vervolgens op.
Leg ze in een met bakpapier bekleedde ovenschaal en zet het in de oven.
Bak de Empanadas in 20 minuutjes mooi bruin.
Prak een avocado fijn en leg een schepje op elke Empanada. Leg daarnaast een schepje zure room en leg de partjes cherrytomaat erop.