Ga terug
mexiaans stoofvlees uit de slowcooker

Empanadas van wraps met Mexicaans stoofvlees

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 7 uur

Ingrediƫnten
  

  • 600 gram sucadelappen in blokjes
  • 3 eetlepels Mexicaanse kruiden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie
  • 200 ml passata
  • 1 eetlepels tomatenpuree
  • 6 kleine tortilla wraps
  • 1 avocado
  • zure room
  • 1 klein blikje mais
  • 3 cherrytomaatjes in partjes
  • olijfolie
  • 1 blik kidneybonen

Instructies
 

  • Bestrooi het vlees met versgemalen zout en peper en verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
  • Fruit de rode ui met de knoflook op laag vuur kort aan
  • Voeg het vlees toe en bak het vlees rondom aan
  • Voeg de tomatenpuree en de Mexicaanse kruiden toe en bak dit kort mee
  • Voeg nu de passata toe en warm het geheel door.
  • Voeg nu de mais en kidneybonen toe.
  • Giet het geheel in de slowcooker en laat op low 7 uur aan staan tot het vlees uit elkaar valt.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schep het vlees met een schuimspaan uit de slowcooker (of braadpan) en trek het met behulp van 2 vorken helemaal uit elkaar. Zodat je een soort pulled meat krijgt.
  • Verdeel het vlees over de tortilla wraps en sla de zijkanten van de tortilla's naar binnen en rol ze vervolgens op.
  • Leg ze in een met bakpapier bekleedde ovenschaal en zet het in de oven.
  • Bak de Empanadas in 20 minuutjes mooi bruin.
  • Prak een avocado fijn en leg een schepje op elke Empanada. Leg daarnaast een schepje zure room en leg de partjes cherrytomaat erop.