Ga terug
sinterklaas boterkoek

Sinterklaas speculaas boterkoek

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Porties 10 stuks

Equipment

  • Oven
  • springvorm of boterkoekvorm

Ingrediënten
  

  • 250 gram roomboter
  • 180 gram donkere basterdsuiker
  • 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
  • 250 gram bloem
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Klop de roomboter samen met de basterdsuiker in de kom tot een luchtig mengsel
  • Voeg één ei toe en meng dit kort door het botermengsel
  • Voeg de bloem met de speculaaskruiden toe en mix het tot een mooi geheel
  • Verdeel het deeg over een bakvorm die ingevet is. Ik doe dit altijd met speciaal invet spray
  • Zet de bakvorm 1 uur in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Haal het deeg uit de koelkast en druk het aan met je handen
  • Bestrijk de bovenkant met een losgeklopt ei
  • Bak de boterkoek in 30 minuten goudbruin
  • Laat hem afkoelen en snijd hem dan in de hoeveelheid punten die je wilt