Ga terug
sushi taart

Sushi taart

Equipment

  • springvorm

Ingrediënten
  

  • 500 gram sushi rijst
  • 400 gram zalm met huid
  • 2 avocado's
  • 1 komkommer
  • 1 pak surimi sticks
  • Kewpie mayonaise
  • 3 eieren
  • sojasaus
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 5 norivellen
  • 1 mango

Instructies
 

  • Begin met het koken van de sushi rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik doe dit meestal in de ochtend, zodat het 's avonds goed is afgekoeld.
  • Maak daarna de zoete omelet. Dit doe je door de eieren te mengen met één eetlepel sojasaus en de eetlepel bruine basterd suiker. Verhit een beetje olijfolie in een pan en schenk hier het eimengsel in. Verhit het eimengsel tot hij zo goed als volledig uitgehard is, doe dit op laag vuur. Zodra hij klaar is laat je hem in de pan liggen, maar haal je hem wel van het vuur.
  • Vet de bodem een beetje in met wat olijfolie. Dit voorkomt dat de boel heel erg gaat plakken.
  • Leg op de bodem 2 plakjes norivellen en daar bovenop een laagje rijst. Dit kun je goed aandrukken.
  • Bovenop de rijst heb ik een laagje met kewpie mayonaise gedaan. Snijd nu de zalm in blokjes en verdeel deze er overheen. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Haal de avocado uit de schil en snijd hier plakjes van. Leg dit bovenop de zalm. Bewaar een beetje zalm voor bovenop de taart.
  • Dek af met een laag norivel en daarbovenop weer een laag rijst.
  • Schil nu de mango en snijd deze in blokjes. leg een klein beetje aan de kant en red leg je op de taart. Snijd nu de komkommer in plakjes en leg dit bovenop de mango. Snijd de plakjes niet te dik. Pluk nu de surimi, dit kun je heel makkelijk uit elkaar trekken. Leg dit bovenop de komkommer.
  • Dek af met een norivel en daarna maak je alle sushi rijst op. Leg nu alle overige ingrediënten bovenop de taart. Strooi er eventueel nog wat sesamzaadjes overheen.
  • Lekker met wat sojasaus en wasabi!