Ga terug

Poepkoekjes / Drollenkoekjes

Porties 35 koekjes

Ingrediënten
  

  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 80 gram vanillesuiker
  • 400 gram zachte boter op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • 750 gram tarwebloem
  • 70 gram cacaopoeder
  • oog decoratie, ik kocht ze bij de action

Instructies
 

  • Klop de boter met de basterd- en vanillesuiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg de eieren toe en klop deze goed door het mengsel.
  • Zeef vervolgens bloem en cacaopoeder bij het mengsel en meng kort tot er een samenhangend deeg is ontstaan.
  • Pak een stukje van het deeg +/- 50 gram. Rol ieder stukje tot een slang van ongeveer 25 cm met aan één kant een spits puntje.
  • Rol de slang op tot een drol
  • Leg de koekjes met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik had twee bakplaten nodig
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bak de koekjes in 20 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.
  • Ze de oogjes vast op de koekjes met wat smeltchocolade.