Ga terug

Sinterklaas cinnamon rolls

Equipment

  • Bakplaat

Ingrediënten
  

  • 1 blik croissantdeeg
  • 50 gram gesmolten boter
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram lichtbruinde basterd suiker

Voor het glazuur

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepel koekkruiden
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels melk
  • Schuddenbuikjes of kruidnoten

Instructies
 

  • Rol het croissantdeeg uit op op je werkblad. Druk de naadjes goed aan, zodat je één mooi geheel krijgt.
  • Meng de kaneel door de gesmolten boter en smeer dit over het deeg heen. Strooi nu de suiker eroverheen, zorg dat je dit gelijkmatig verdeeld.
  • Rol het deeg weer op
  • Snijd nu met een scherp mes plakjes. Ik deed voordat ik ging snijden iedere keer mijn mes even onder de kraan. Dit zorgt er voor dat je mes glad blijft en je makkelijk kunt snijden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de plekjes op.
  • Bak de sinterklaas cinnamon rolls 10 minuten op 200 graden in de oven mooi bruin.
  • Terwijl de rolls in de oven staan kun jij beginnen met het maken van het glazuur
  • Roer de poedersuiker, melk, vanille, koekkruiden tot een dik glazuur
  • Als de cinnamon rolls uit de oven komen serveer je ze gelijk met wat glazuur. Stooi er direct ook wat kruidnoten of schuddenbuikjes overheen. Mmm!
  • Wil je bewaren dit kan 2-3 dagen in een afgesloten trommel.