Ga terug

Ingrediƫnten
  

  • 1 blikje croissantdeeg
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovenschaal in.
  • Rol het croissantdeeg uit. Druk de gaatjes van de croissantdeeg dicht.
  • Rasp de citroen en bestrooi het deeg met het citroenrasp. Pers de citroen en roer 2 el van het ciroensap door de suiker en vanillesuiker. Verdeel de suiker over het deeg. Ik gebruikte hier voor een kwastje
  • Rol de lap deeg op, aan de korte kant.
  • Snijd het deeg hierna met een scherp mes in ongeveer 8 plakken. Leg de rolletjes deeg in de ovenschaal.
  • Bak de lemon buns in 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Bereid ondertussen de topping door de poedersuiker en water te mengen voeg hier evt een scheutje citroen bij.
  • De citroenbroodjes kun je zowel warm als koud eten.