Ga terug

Pizza's van de BBQ

Ingrediënten
  

  • 350 gr bloem
  • 250 ml lauwwarm water
  • 5 gr gist
  • 7 gr zout
  • scheutje olijfolie
  • 6 el tomatenpassata
  • 2 tl oregano
  • Ingrediënten voor op de pizza die jij lekker vindt

Instructies
 

  • Verwarm de pizzasteen voor op de barbecue. De temperatuur moet zo heet mogelijk zijn, minimaal 250 graden Celsius. Je doet dit door alle schuifjes van de bbq open te zetten, zodat er zoveel mogelijk zuurstof bij komt.
  • Meng de bloem met het zout en de gist door elkaar. De gist en het zout mogen elkaar niet aanraken. Voeg een deel van het water toe en mix het geheel tot een deeg in de kom van je keukenmachine. Gebruik hiervoor de deeghaak en mix op de laagste stand. Wordt het deeg te droog? Voeg een scheutje water toe. Op het einde voeg je een scheutje olijfolie toe.
  • Het deeg is klaar als het een bal vormt. Het mag nog een beetje plakkerig aanvoelen.
  • Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek, onder een natte theedoek. Het deeg moet in volume verdubbelen.
  • Verdeel het deeg in twee helften en maak er twee bollen van. Laat de deegbollen een half uurtje rusten onder een stukje folie of natte theedoek.
  • Maak in de tussentijd de tomatensaus. Meng de passata met de oregano of italiaanse kruiden en breng dit verder op smaak met peper en zout.
  • Druk de deegbollen plat met je handen. Rek het deeg aan de buitenkant steeds wat verder uit. Je draait het deeg rond en je maakt het steeds wat platter met de palm van je hand. Pas op dat het niet te dun wordt, want dan scheurt het deeg. Je kunt eventueel ook een deegroller gebruiken.
  • Verdeel een flinke eetlepel tomatensaus over de pizzabodem. Gebruik niet teveel, want dan wordt de bodem te nat. Beleg de pizza met kaas en verder met de ingrediënten die je lekker vindt.
  • Bak de pizza in ongeveer 7 minuten af op de pizzasteen (deksel gesloten). Als de pizza van de barbecue komt kun je hem nog belegen met rauwe ham en rucola bijvoorbeeld.