Ga terug
zalm en spinazie in bladerdeeg

zalm in bladerdeeg

Ingrediƫnten
  

  • 4 stuks zalm uit de diepvries, ontdooid
  • 8 plakjes bladerdeeg ontdooid
  • 1 zak spinazie
  • 1 bakje roomkaas met tuinkruiden
  • 1 ei
  • 3 lepels paneermeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg de vellen bladerdeeg per twee en deels overlapt op een ovenplaat (met bakpapier)
  • Verhit ondertussen wat olie in een pan en bak hierin de spinazie
  • Laat de spinazie goed uitlekken anders is het straks te nat waardoor je bladerdeeg niet goed gaat wordt.
  • Wanneer het goed is uitgelekt voeg je de roomkaas toe. Roer dit er goed doorheen
  • Strooi ondertussen de paneermeel op het midden van de bladerdeeg
  • Leg hier bovenop de stukken zalm. Per 2 plakjes bladerdeeg heb je 1 stuk zalm
  • Leg bovenop de zalm een paar scheppen van het mengsel met spinazie
  • Dek het nu af door de overige bladerdeeg eroverheen te vouwen
  • smeer de bovenkant in met de losgeklopte ei
  • Zet het geheel in de oven voor ongeveer 30 minuten