Ga terug

M&M Kerst cake

Ingrediënten
  

  • 200 gram boter
  • 200 gram zelf rijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 4 eieren
  • snufje zout
  • 1 handje M&M's

Topping

  • 200 gram melk chocolade
  • M&M's in bruin groen en rood

Instructies
 

  • Meng in een kom de boter, suiker, vanillesuiker en zout tot een romig mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix tot een glad mengsel. 
  • Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag
  • Blijf mixen tot je een glad beslag hebt
  • Voeg nu de M&M’s toe en roer nog even goed door zodat de M&M’s overal komen te zitten
  • Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in 60 minuten op 170 graden.
  • Laat de cake afkoelen
  • Wanneer je cake is afgekoeld smelt je de chocolade au bain marie.
  • Als het volledig gesmolten is smeer je de chocolade over de bovenkant van de cake en strooi je de overige M&M’s eroverheen
  • Even hard laten worden en je kunt er lekkere plakjes van snijden. mmm!