Follow:
Hoofdgerechten, Rijst

Zelf sushi maken

zelf sushi maken

Mijn favoriete eten is echt sushi, je kunt mij er ’s nachts voor wakker maken. Maar hier in het dorp kun je geen lekkere sushi krijgen. Eén keer per maand maken wij sushi op zondag. Ik ga altijd alles snijden en mijn man rolt alles tot mooie sushi. Ik krijg regelmatig de vraag; hoe doe je dit?! Dit om te delen hoe je zelf sushi kunt maken.

Benodigdheden:

 • 500 gr sushirijst
 • norivellen

Bereidingswijze sushirijst:

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak, het koken van sushi rijst gaat net even anders dan normale rijst. Voor 500 gram sushi rijst had ik 700 ml koud water nodig. Dit doe je in een pan en breng je aan de kook. Kook dit 10 minuten met de deksel op de pan. Het is de bedoeling dat de rijst al het vocht opneemt. Wanneer dit gebeurd is laat je hem nog 15 minuten staan afkoelen. Ik maak de sushi rijst altijd de ochtend dat wij sushi gaan eten.

Dan is het tijd om de vulling voor te bereiden. Ik deel hier onder mijn favoriete combinaties:

 • Avocado en zalm
 • Zalm en mango
 • Avocado, zalm en mango
 • Tempura garnalen (te koop bij de Jumbo in het vriesvak)
 • Komkommer en surimi
 • Surimi zalm en avocado
 • zalm
 • komkommer
 • surimi
 • surimi, zalm komkommer
 • avocado en tempura

Snijd alle vullingen in reepjes, dit is het makkelijkste om de sushi mee te vullen. Voor het rollen van de sushi maken wij gebruik van een bamboe matje, maar je kunt ook een sushi bazooka gebruiken.

Aan de slag! 

Leg een stukje vershoudfolie op het bamboe matje. Leg hier boven op een norivel met de glimmende kant naar beneden. Bedek 2/3 van het norivel met sushirijst. Druk dit stevig aan. Verdeel wat van de vulling over de sushirijst en rol het strak op. Door de vershoudfolie te gebruiken kun je hem strakker oprollen en je kunt hem nog stevig laten worden in de koelkast.

Serveer er wat sojasaus en/of wasabi bij! Eet smakelijk!

Teveel moeite? Dan kun je natuurlijk ook een pokébowl maken.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

2 Comments

 • Reply Meest bekeken recepten Januari 2022 • Kitchenmom

  […] Zelf sushi maken […]

  1 februari 2022 at 06:01
 • Reply Anouk

  Hi! Je zegt dat je de sushirijst in de ochtend klaarmaakt, hoe lang laat je deze dan afkoelen? En plaats je deze daarna in de koelkast? De vorige keer heb ik deze sushi zelf in de ochtend gemaakt en vond ik dat de sushi wat hard en droger werd. Is dit niet het geval als de sushirijst los in de koelkast wordt geplaatst? Ik hoor het graag! En als je nog andere tips hebt om de rijst klaar te maken in de ochtend en het zo lekker mogelijk te laten zijn in de avond 🙂

  28 februari 2023 at 11:28
 • Leave a Reply