Follow:
Lunch, Snacks

Zelfgemaakte heksenkaas

Als ik een dipsausje in de winkel moet/mag uitzoeken dan kies ik meestal voor hetzelfde, namelijk heksenkaas. Alleen ben ik dan altijd veel van mijn wekelijkse budget kwijt, wat dus heel erg zonde is. Net als vele andere dure dingen is het ook bij dit product zo dat je het prima zelf kunt maken en dat dit waarschijnlijk ook gezonder is. Ik voeg bijvoorbeeld geen zout toe aan mijn gerechten en dit zit vaak wel in de bakjes die je koopt. Tijd om het zelf eens te proberen dus.

Benodigdheden:

 • 150 gram prei
 • 10 gram peterselie
 • 150 ml yoghurt
 • 5 eetlepels mayo
 • 1 theelepel citroensap
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • hakmolen

Bereiding:

Oh jongens het is weer zo’n makkelijk recept en het smaakt zo lekker haha! Ik was eerst sceptisch maar mmm! Oké let’s start.

 1. Snijd de prei in stukjes en pluk de topjes van de peterselie en doe dit in een hakmachine. Zo krijg je namelijk hele fijne prei en peterselie wat ook in de echte heksenkaas zit.
 2. Doe de yoghurt in een bakje en voeg hier de prei en peterselie aan toe. Voeg ook de mayo en citroensap toe. Robert vond hem te doen dus ik heb er nog wat extra mayo aan toegevoegd. Je kunt er ook voor kiezen om roomkaas te gebruiken in plaats van yoghurt dan is ie van zichzelf al dikker.
 3. Voeg nu een theelepel citroensap toe en een theelepel knoflookpoeder (of een teentje knoflook). Ben je wel van een scherp randje? Dan kun je er ook voor kiezen om er meer knoflook aan toe te voegen.
 4. Even goed door elkaar heen roeren en het is al klaar! Lekker met een zak chips of met een stokbroodje.

Ben jij ook zo dol op heks’nkaas? 

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply